Több évfordulóval is egybeesett az idén ötödik alkalommal megrendezett Kaposvári Állattenyésztési Napok, az eseménynek helyet adó Kaposvári Egyetem ugyanis idén ünnepelte tízéves jubileumát, a hagyományos gazdászképzés pedig már fél évszázados múltra tekinthet vissza.
A kiállítás szervezői éppen ezért úgy döntöttek, hogy az évfordulókat is megünneplik a kiállítással. Ezt jelképezte, hogy az állattenyésztési napok megnyitója egyben a Kaposvári Egyetemi Napok kezdetét is jelentette. Az eseményen részt vett mások mellett Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Gelencsér Attila, a Somogy megyei közgyűlés elnöke is. A rendezvényen az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózatot és a Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézetet Mezőszentgyörgyi Dávid képviselte. A nyitónapon az ötvenéves agrárképzésről jubileumi konferenciát tartottak, délután pedig az egy évtizede működő Kaposvári Egyetem többi kara mutatkozott be.
A program főszereplői azonban az állatok maradtak. Rendeztek állatbemutatókat, ahol idén díszmadarak is megjelentek, kettőshasznosítású szarvasmarha fajtabírálatot, holstein-fríz show-t, valamint ügyességi feladatokat, fejést és nyírást is.

Forrás: umvp.eu

Cikk megosztása