Teljes körű wellness-szolgáltatást nyújt a megújult Fenyves Hotel Békéscsabán. A 150 millió forintos beruházáshoz 63 millió forint európai uniós támogatást nyertek. A három épület 43 szobájában 90 főnek tudnak szállást biztosítani, kényeztetésükről pedig a wellness részleg felnőtt és gyermekmedencéi, pezsgőfürdője, szaunái és masszázshelyiségei gondoskodnak.
Az átadóünnepségen részt vett Békéscsaba polgármestere, Vantara Gyula is, aki kiemelte: akinek van elképzelése és kitartása, az képes a fejlődésre. Természetesen ehhez megfelelő körülményekre is szükség van, az önkormányzat pedig többek között úgy igyekszik segíteni, hogy jövőre nem emeli a helyi adókat. Farkas Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke beszédében a tulajdonosok tenni akarását domborította ki, valamint azt, hogy a megújult létesítmény kiválóan alkalmazkodik a környezeti adottságokhoz.
A városban azonban nem csak a szálloda újult meg, az Evangélikus Gimnázium művészeti szakközépiskolájának otthont adó egykori kisnemesi kúriát is rendbe hozták. A 15 millió forintos beruházás során kicserélték a közműveket és a burkolatokat, és a külső akadálymentesítésről is gondoskodtak. Kolarovszki Zoltán, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a hajdani kúria felújításakor a helyi műemlékvédelmi szabályokat is figyelembe vették, ezért a grafikus-, festő-, alkalmazott fotós és textilműves diákok egy régi fényét visszanyert épületben folytathatják tanulmányaikat az új tanévben.

Forrás: Körösök Völgye Akciócsoport, beol.hu

Cikk megosztása