Szeptember 4-én átadták a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Iskola új ifjúsági szálláshelyét. Kiss Gyula, a Veszprémi Waldorf Egyesület előző elnöke beszédében hangsúlyozta, az átadással két és fél éves projekt zárult le. Az ifjúsági

szállás az egyesület megbízásából épült az iskola mellett lévő egykori pajta átalakításával. A beruházás összköltsége több mint 36 millió forint, amelyet az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) nyert el a pályázó. A projekt megvalósítását végigkísérő - és abban sokat segítő - szervezet, az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület alelnöke, Tóbel János gratulált és szerencsepatkót adott át Kiss Gyulának.

Az épület két szintjén harminc férőhelyet alakítottak ki, a minél jobb kihasználtság érdekében már korábban felvették a kapcsolatot cégekkel, szervezetekkel és az egyetemmel is. Az épület a 6 és 30 év közötti korosztály számára kínál majd megfizethető szállást, de a környék adottságaira épülő tematikus táborokat is akarnak szervezni. Az előírásoknak megfelelően mozgássérültek részére vizesblokkot alakítottak ki. Van betegszoba, teakonyha és étkező is várja majd az épület ideiglenes lakóit. A tetőszerkezetre napkollektorokat szereltek, amelyek a melegvíz-ellátásban segítenek, a gazdaságos üzemeltetést pedig hőszigeteléssel oldják meg.

Forrás: Éltető Balaton-felvidékért Egyesület, naplo-online.hu

Cikk megosztása