Több mint 41 millió forint uniós támogatásból valósítottak meg informatikai és pedagógiai fejlesztéseket a Közép-Szabolcsi Többcélú Kistérségi Társulás intézményeiben. Az összeget TIOP-pályázaton nyerték. A júliusban lezárult projekt legfontosabb részeként új

informatikai eszközöket telepítettek az ibrányi székhelyintézménybe és a paszabi, besztereci és gégényi tagintézményekbe. Összesen 61 iskolai PC-t, 29 tantermi csomagot, egy alkalmazás szervert, három szavazó-, négy WIFI- és öt SNI csomagot vásároltak. De az oktatási és továbbképzési elemek is a projekt részét képezik. Ezeken az intézmények pedagógusai vettek részt azzal a céllal, hogy az újonnan beszerzett eszközöket a lehető leghatékonyabban tudják az oktatás szolgálatába állítani.

A fejlesztések fő célkitűzése volt, hogy a XXI. századi színvonalú oktatás alapjait mind informatikai, mind pedagógiai – módszertani tekintetben helyi szinten tudják megteremteni az ibrányi székhelyű oktatási intézményben. A fejlesztések tekintettel voltak arra is, hogy megteremtsék az esélyegyenlőséget az oktatásban, amelyre jó példa az SNI csomagok beépítése. A fejlesztés hatásait az intézmény jellegéből adódóan nem csak helyi, de egyben mikrotérségi szinten is várják, hiszen az oktatásügyi fejlesztések a gazdasági és társadalmi fejlődés elengedhetetlen alapját képezik.

Az oktatásügyi fejlesztések nemcsak egy oktatási intézményt, de egyben a településeket is családcentrikusabbá teszik, mert segítségükkel további minőségi szolgáltatások válnak elérhetővé. Az önkormányzat bízik abban is, hogy a fejlesztések hozzájárulnak Ibrány, Paszab, Beszterec és Gégény népességmegtartó erejének növeléséhez.

Forrás: Tiszatér Leader Egyesület, ibrany.hu

Cikk megosztása