Fiatalok indítottak fiataloknak programot. Braun Enikő, Szabó Dóra és Kovács Gábor kezdeményezése a Körösök Völgye Akciócsoport Nonprofit Kft. területén lévő, tízezer fős lélekszám alatti települések ifjúságát igyekszik összefogni. A tizen- és huszonéves fiatalok saját közösségi terüket hozhatják létre.

A kistérségben úgy tűnik, nagy az igény az összefogásra. Az „A fiatalok kialakítják saját szabad területüket” elnevezésű projekthez kilenc Békés megyei település is csatlakozott, jelentette be Debreceni Lajos, az akciócsoport ügyvezetője. Kardos, Kétsoprony, Csabacsűd, Békésszentandrás, Murony, Hunya, Kamut és Tarhos hozta létre a saját konzorciumát, pályázatot pedig gesztorként a Körös-szögi Civil Fórum Egyesület nyújt majd be várhatóan október végén.

Pályázati ötletekben nincs hiány. A települések tervei között pihenősziget, közösségi grillező, bográcsozó és szalonnasütő hely, lábteniszpálya, valamint kemencék megépítése vagy felújítása is megtalálható, és térburkolat kialakítására is vannak ötletek.

Forrás: Körösök Völgye Akciócsoport, Békés Megyei Hírlap

Cikk megosztása