Már nagy szükség volt a Bács-Kiskun megyei Kiskunmajsa bölcsődéjének fejlesztésére. A létesítmény már évek óta teljes kihasználtsággal működött, és sok szülő kisgyermekének nem jutott hely, egy uniós pályázatnak köszönhetően azonban csaknem 82 millió

forintból felújították és bővítették az intézményt. A beruházásnak köszönhetően 45 százalékkal, 13 fővel bővült a bölcsőde befogadóképessége.

Nem csak férőhelyek száma nőtt, az épület energiatakarékosabbá vált: új homlokzati hőszigetelést kapott, a nyílászárókat kicserélték, a felújított vízhálózat és vizes helységek melegvízellátásában pedig napkollektorok is részt vesznek. Az elektromos és a fűtési rendszer korszerűvé vált, az udvaron pedig automata öntözőberendezések és új játékok kaptak helyet. Akadálymentes parkolót, járdát és nagykaput is kialakítottak.

A bölcsődések korai nevelését egy fejlesztőszoba segíti, és egy új csoportszobát is létesítettek. Itt és a régi helységekben is teljesen új, minőségi és fejlesztő játékok várják a kisgyermekeket. Ám az itt dolgozó felnőttek is korszerűbb környezetnek örülhetnek, mivel a szociális és kiszolgáló helyiségeket is renoválták.

A bővítés és a fejlesztés mellett új szolgáltatást is nyújt a bölcsőde. Ideiglenes gyermekfelügyeletet vezetnek be, és rugalmas, hosszabbított nyitva tartást alakítanak ki, ezzel segítve a szülőket.

Forrás: Kiskunok Vidékéért Egyesület, majsainfo.hu

Cikk megosztása