Új általános iskolában tartották az évnyitót a Csongrád megyei Algyőn. A település központjában húzták fel az épületegyüttest, amelyet Fehér Ignácról, Algyő első iskolaigazgatójáról neveztek el. A beruházás összesen majdnem 1,7 milliárd forintból

egy DIOP-pályázat segítségével valósult meg, amelyhez az Európai Unió és az Európai Fejlesztési Alap kétszázmillió forinttal járult hozzá. A komplexumban 16 tanterem és hat szaktanterem fogadja a kisiskolásokat, akiknek egy melegítőkonyhával ellátott százfős éttermet, valamint egy büfét is kialakítottak. A 488 négyzetméteres aula adhat helyet az iskolai rendezvényeknek, az 1310 négyzetméteres tornacsarnok pedig lelátót is kapott. Az iskola alkalmazottjai az igazgatási és orvosi szobákban kaphatnak helyet. Az autósok 50 parkoló-, a biciklisek pedig 150 kerékpártároló-helynek örülhetnek.

Az új iskolába új informatikai eszközöket is beszereztek. Egy TIOP-pályázat segítségével több mint hétmillió forintért alakítottak ki egy korszerűen felszerelt nyelvi labort, vettek interaktív táblákat, csomagot a sajátos nevelési igényű tanulóknak, valamint szavazócsomagot.

Új informatikai berendezések segítik az oktatást a Bács-Kiskun megyei Apostag általános iskolájában is, ahol szintén TIOP-pályázatnak köszönhetően valósult meg a beruházás. Az Új Széchenyi Terv részeként 11 millió forintot költöttek a modernizációra.

Az augusztus 31-i projektzáró rendezvényen Dudla Erzsébet, a helyi általános művelődési központ igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd az iskolások műsora után Zakar Zoltán polgármesterrel képes bemutatót tartottak a projekt megvalósításának szakaszairól és a kivitelezésről. Ezután felavatták és átadták az új eszközöket, az interaktív táblákat pedig külön bemutatták.

Forrás: Déli Napfény Nonprofit Kft., Dunamellék Leader Egyesület, algyo.hu, apostag.hu

Cikk megosztása