Júliusban a falunappal egybekötve tartották projektzáró rendezvényüket a csótiak. A Veszprém megyei település egy uniós pályázatnak köszönhetően 14 számítógépet, négy tantermi csomagot tudott vásárolni a helyi iskolának, valamint WIFI hálózatot is kiépítettek az egész intézmény területén.

A tantermi csomag interaktív táblát, projektort és laptopot is tartalmaz. A projekt része volt továbbá rendezvények, továbbképzések, a gyermekek fejlesztését és továbbtanulását segítő programok lebonyolítása is.

A számítógépes eszközbeszerzés után újabb pályázat megvalósítása van folyamatban a településen. Csót közel húszmillió forintot nyert a Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatán, amelynek célja a csóti gyerekek esélyegyenlőségének növelése. Ennek részeként nyári tábort is szerveztek számukra, ahol kirándulásokon, akadályversenyeken vehettek részt, de volt főzés, sok sport és játék is. A pedagógusoknak júniusban egy harmincórás IPR-Light (integrációra érzékenyítő) továbbképző tanfolyamot és egy szintén harmincórás képzést tartottak az óvoda és iskolaátmenetről. Ez a projekt is tartalmaz eszközbeszerzést, eddig tanulói asztalokat és székeket vásároltak, az óvodások számára pedig kismozgásos játékokat, eszközöket szereztek be.

„A projekt elsősorban a hátrányos helyzetű, a halmozottan hátrányos helyzetű, illetve a sajátos nevelési igényű gyerekeket érinti. Összesen 74 gyermeket, de mivel az integráció is feladat, a többi csóti gyermeket sem zárják ki a programokból” – részletezte Kékesi István polgármester.

Forrás: Somló-Marcalmente-Bakonyalja LEADER Akciócsoport Közhasznú Egyesület, csot.hu

Cikk megosztása