Januártól az emeltszintű járóbeteg szakellátó központ is fogadja már a kistérségből érkező betegeket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sárospatakon. Az uniós pályázati forrásból finanszírozott építkezés jó ütemben halad. A fejlesztéssel európai színvonalú teret tudnak biztosítani az eddig

hiányolt szakellátásoknak. „Emelt szintű ellátásokat is nyújtani fogunk, ilyen lesz az egynapos sebészet, vagy a nappali ellátás. Indítjuk az otthoni szakápolást is. Lesz benne bőrgyógyászat, urológia. Az ortopédiát már elindítottuk, hogy minél hamarabb igénybe tudják venni a betegek. A többi ellátás feltételei nem teljesen adottak, így azok csak a központ átadása után kezdődnek” – mondta a helyi televíziónak Keresztúri Ferencné igazgató.

Sárospatakon már kilenc éve tervezik a járóbeteg szakellátó központ kialakítását, 2002 óta pályáztak folyamatosan egy új épületszárnyat építésére. A végre elnyert pályázat az építkezésen túl más fejlesztésekre is lehetőséget biztosít. „Hatvanmillió forint körüli összeg a teljes informatikai hálózat kiépítése, valamint a gazdasági osztályon is egy levelező szoftver beüzemelése. A műszerek közül azokra igényeltünk támogatást, amelyek nagyobb volumenűek: egynapos sebészet teljes felszerelése, az urológiához, gasztroenterológiához szükséges műszerek” – magyarázta az igazgató.

Forrás: Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület, Zemplén Tv

Cikk megosztása