Az első, nyolcfős csoport már be is fejezte Kisbárapátiban azt a tanfolyamot, amelyet ingyenesen biztosítanak a tabi kistérség mélyszegénységben élői számára. A 2011 áprilisában indult, „Felfelé a lejtőn” nevet kapott projekt főként azon aktív korúakkal igyekszik megismertetni az informatikai alapismereteket, akik szociális helyzetük miatt eddig nem tudták elsajátítani a számítógép kezelését.

A Völgy Hangja Fejlesztési Társaság Közhasznú Egyesület koordinálásában a kistérségi mikrocentrumokban tartják a foglalkozásokat. A szervezők által biztosított eszközökön öt tematikus alkalom során tanulhatják meg a fájlkezelés, a szövegszerkesztés és az internethasználat alapjait.

A képzés mindezt nem koncepció nélkül teszi, hanem a munkaerő-piaci beilleszkedés segítésére koncentrál. Ennek jegyében a résztvevők például önállóan elkészítik önéletrajzukat, amit próbaként saját e-mail címükről küldenek el az oktatónak, és az internetes keresés is a munkahely megtalálását, valamint a hivatali ügyintézést szolgálja.

Jelenleg Tabon tartanak képzést, az ingyenes tanfolyamok pedig tovább folytatódnak ősszel Nágocson, Törökkoppányban és Kányán.

Forrás: Koppányvölgyi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Cikk megosztása