Új környezetben kezdhetik meg a tanévet a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai. Az intézményt kibővítették, korszerűsítették és parkosították az udvart. „A tervező szándéka az volt, hogy egy színes, világos és nagyon kellemes iskolaépület várja a gyereket szeptemberben. A tervezésnek

köszönhetően olyan újításokat végeztek el, hogy aki jól ismerte a régi épületet, az sem ismer rá szeptembertől. A földszinti épületrész tetejére egy vadonatúj szint épült, tehát egy új lépcsőház is került az aulába. Kicserélték a főbejárat és az udvar felöli bejárat üvegportáljait, a régi fémkeretes, dróthálós üvegek eltűntek” – magyarázta Erdős Tamás projektvezető. Az új szárny emeleti részén szaktantermeket alakítottak ki. Az európai uniós pályázat részeként új tantermi bútorokat, eszközöket is beszerezhetnek.

Az iskola előtt, az Erdélyi János utcán is folytak a munkálatok, mert a tűzvédelmi előírások miatt bővíteni, cserélni kellett az épületet vízzel ellátó gerinc-nyomócsővezetéket. Az iskola használatbavételi engedélyének alapszabálya szerint ugyanis elengedhetetlen a tűz elleni vízkapacitások biztosítása.

Forrás: Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület, Zemplén Tv

Cikk megosztása