Rotary-emlékművet állított a Rotary Klub a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán a Várszínház és Művészetek háza előtti parkban. A színes fogaskerék hirdeti ezen túl, hogy Kisvárdán is működik a világ egyik legnagyobb civil szervezete, amelynek tagjai a társadalom és a gazdasági élet minden

területét képviselik. Kiemelt feladatuk a klubok közvetlen környezetében élő, támogatásra szoruló társadalmi rétegek sorsának figyelemmel kísérése, segítése.

Ezt vállalta fel a helyi Rotary Klub is, amely megalakulása óta már számos segítségnyújtással, jótékonysági programok szervezésével, egy üde színfoltot jelentő része lett Kisvárdának. „A Rotary jelképe a fogaskerék. A fogaskerekek minden jól működő szerkezetben egymásba kapaszkodnak. Ez szimbolizálja a Rotary klubok világszervezetének szellemiségét, és ez kell, hogy szimbolizálja azt az egymás nélkül nem működő, a közösség és a város érdekeit szolgáló együttműködést is, mely egy láthatatlan, de annál erősebb fogaskerékként működik a klub és a település lakói, vezetése között. A fogaskerék állandó körforgásával jelzi a múlt, a jelen és a jövő egymáshoz kapcsolódását” – mondta az avatáson Leleszi Tibor polgármester.

Forrás: Felső-Szabolcsi Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, szon.hu

Cikk megosztása