Ünnepélyesen átadták az egyik legnagyobb ormánsági szolgáltató felújított és kibővített telephelyét a Baranya megyei Sellyén. A tavaly februárban elkezdett, összesen 56 millió forintba kerülő beruházáshoz az Európai Unió és a magyar állam több mint harmincmillió f

orinttal járult hozzá. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint támogató, és a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., mint közreműködő szerv vett részt a projektben. A fejlesztés révén a cég tízzel több embernek tud munkát adni.

Erdősi Ferenc ügyvezető elmondása szerint az volt a cél, hogy a „hagyományos” habosított béléssel ellátott mentőmellények mellett új típusú, felfújódó mentőmellényeket gyártsanak, mert a fokozódó versenyben csak szélesebb termékpalettával maradhatnak talpon. Emellett az is fontos szempont, hogy a gyártást egy környezetbarát módon kialakított modern telephelyen végezzék.

Utóbbi célból és az épület fenntartási költségeinek csökkentése érdekében hőszigetelték is az ingatlant, lecserélték a nyílászárókat, és korszerűsítették a fűtésrendszert. A frissen beszerzett speciális varrógépek és a kibővített eszközpark az új típusú mentőmellények előállítására szolgálnak. A munka gyorsítását a most átadott teherlift és a kamionforduló is segíti. Emellett egy új raktárhelyiséget alakítottak ki a késztermékek költséghatékony tárolására, valamint felújították a szociális helyiségeket és parkosítottak is.

Forrás: Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete, Dunántúli Napló

Cikk megosztása