Borok, gasztronómia, koncertek – minden korosztálynak. Ez volt a mottója az idén tizenhetedik alkalommal megrendezett hévízi borfesztiválnak augusztus 17. és 21. között. Ahogy kínálatban, úgy vendégben sem volt hiány: esténként több ezer ember vett részt a programokon.

„Az új felfogásban szervezett, vonzó programoknak is köszönhető, hogy kezdettől sokan látogattak a térre, akik megkóstolták a helyi és környékbeli borokat is” – fogalmazott Strázsai Péter, aki a hévízi családi pincészetük borait kínálta. „Legtöbben a fehér, száraz fajtákat, leginkább az olaszrizlinget kedvelik, de népszerű a cserszegi fűszeres is” – tette hozzá. Érdekesség, hogy egyre inkább nő a rozé iránti kereslet.

„Tudom, hogy a környékről származik a cserszegi fűszeres, ezért is kértem ebből a fajtából” – mesélte egy látogató, majd hozzátette: „Nem csalódtam, ahogy a fesztiválban sem. A hangulat jó, nézelődéssel, pihengetve el lehet itt tölteni több órát is egy-egy pohár mellett.”

Egységes volt a vélemény, miszerint a hasonló minőségi programokra a jövőben is szükség lesz. Minden este élt a Deák tér, a koncertek alatt több ezer ember táncolt, mulatott. Külön érték, hogy gyerekek és idősek együtt vettek részt az eseményen, vagyis minden korosztály megjelent és jól érezte magát – értékelte a rendezvényt Papp Gábor polgármester. „Azt hiszem a borfesztivál minden tekintetben Hévíz becsületére vált, s elvitte városunk jó hírét” – tette hozzá. Az öt nap alatt sokan érkeztek más településekről hosszabb időre Hévízre, de volt, aki csupán egy-egy program kedvéért. A szállások megteltek, s a kereskedők sem panaszkodtak. A szervezők mellett sokan hangsúlyozták, hogy folytatni kell a programok esetében a megkezdett utat.

A hévízi fesztivál ugyan befejeződött, ám a szőlős-boros rendezvények korántsem értek véget. Szeptember első hétvégéjén szüreti felvonulás lesz, amely szintén új alapokon nyugvó, a vendégek számára gazdag és természetesen szórakoztató programokat ígér.

Forrás: Zala Termálvölgye Egyesület, Zalai Hírlap

Cikk megosztása