Az Északnyugat-Zalai Kistérségi Társulás kulturális találkozóját idén augusztusban már tizenötödik alkalommal rendezték meg. A szombati programnak Zalaszentiván adott otthont. A találkozót

közösen szervezte a kistérségi társulás és Zalaszentiván önkormányzata, anyagi támogatást pedig a háromszázezer forintos Nemzeti Kulturális Alap pályázata biztosított.

A sportpályán prézliparádét rendeztek, ahova a versenyzők bundázott étellel nevezhettek. Volt, aki hagyományos szilvás- vagy túrógombóccal készült, mások zöldbabot használtak alapanyagnak. A felállított rendezvénysátorban kulturális műsorok fogadták a résztvevőket. A gyerekek szórakoztatásáról a ringlispíl is gondoskodott.

Dormán Miklós, Zalaszentiván polgármestere a rendezvényen jelentette be, hogy LEADER-pályázatot nyertek. Ennek köszönhetően hamarosan elkezdhetik a sportpálya épületének külső felújítását és a nyílászárók cseréjét. Egy másik pályázat pedig az öltözők belső felújítását tenné lehetővé.

A szombati programok között díjazták a parlagfűellenes rajzpályázatra érkezett alkotásokat is. A polgármester végül elmondta: a tervek szerint ugyanitt jövőre Cadillac-találkozót rendeznek.

Forrás: Zalai Témautak Szolgáltató Nonprofit Kft.

Cikk megosztása