Számos új számítástechnikai eszközt kapott a solti Vécsey Károly Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A Bács-Kiskun megyei városban a 26 millió forintos beruházás önerő nélkül, az Európai Unió támogatásával valósult meg.

A szeptemberi tanévkezdésre a diákokat 54 új számítógép és 16 tantermi csomag várja, amely interaktív táblákat, notebookokat, valamint projektorokat tartalmaz. Az eszközöket egy helyi fémipari szövetkezet munkásai már beszerelték, tartva a július végi határidőt. A Kossuth Lajos utcai épületbe tíz tantermi csomag és 36 számítógép jutott, míg a maradék a kissolti, egykori Rákóczi Ferenc Iskolába került. Az eszközigényt a helyi szükségleteknek megfelelően az iskola vezetősége és informatikatanára állította össze.

A Békés megyei Gyomaendrődön 30 millió forintot költöttek új informatikai felszerelésre. Itt az interaktív táblák, projektorok és notebookok mellé szavazógép-csomagokat is beszereztek, amely lehetővé teszi a tanítási órákon az elektronikus mérés-értékelést.

Forrás: Dunamellék Leader Egyesület, Körösök Völgye Akciócsoport, beol.hu

Cikk megosztása