Több mint 85 millió forint uniós támogatásból két korszerű gyermekjóléti és szociális intézményegységet alakítanak ki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Újszászon és Zagyvarékason. Előbbi településen a volt Csiszér-házat újítják fel és bővítik ki mintegy száz négyzetméterrel. Ebben a 281 négyzetméter alapterületűre növelt épületben marad a már korábban is itt működő nappali ellátás. A zagyvarékasi családsegítő és gyermekjóléti szolgálat új épülete 151 négyzetméteres lesz. Már folynak a munkálatok, amelyek befejezését a kivitelező november 15-re ígéri. Itt kap majd helyet a pszichiátriai közösségi ellátás, a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, a gazdasági csoport, irodahelyiségek, valamint az ügyfélszolgálat is.

Besenyszögön is sikerrel pályáztak egy fejlesztésre: csaknem nyolc és félmillió forintot nyert a Besenyszögi Sporthorgász Egyesület, hogy pihenőhelyet, fa szerkezetű nyitott szaletlit, vécét, térburkolatot alakítsanak ki, valamint növényeket telepítsenek és ivó kutat építsenek a Millér-parton. A fejlesztés célja, hogy a horgászhelyre minél több horgász látogasson el, és az odajáró horgászokat állandó vendégként megtartsák.

A megújult partszakasz a közösségi eseményeknek is kiváló helyszínéül szolgál, és amellett, hogy a falu képét díszíti, segít a környék élővilágának megőrzésében. A fejlesztés hozzájárul a falu életminőségének javulásához. A terület fejlesztése hosszú távon a falu turisztikai fejlődését is elősegíti.

Forrás: Közép-Tisza-Zagyva Vidékfejlesztési Egyesület, ujszasz.hu, szoljon.hu

Cikk megosztása