Több nyertes pályázatból szépül hamarosan a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászalsószentgyörgy központja és iskolája. A település Jászboldogházával közösen nyújtott be pályázatot az intézmény nyílászáróinak a cseréire és a homlokzat hőszigetelésére. Céljaikra

22 millió forint támogatást kapnak hazai forrásból, ezt azonban hétmillió forinttal ki kell egészíteniük. A fejlesztést jövő tavaszra tervezik. Az iskolát a két önkormányzat közösen üzemelteti.

Már zajlik a piactér felújítása, és a napokban fejeződik be a főtér felújításának második üteme is. Az önkormányzat egy másik pályázaton is nyert Európai Uniós forrást, amely lehetőséget ad – várhatóan jövőre – arra, hogy új buszmegálló épüljön a Petőfi-szobor régi helyén. Megújítják a buszperonokat, buszöblöket, valamint a Faluház előtti tér burkolását, és a csapadékvíz elvezetése is végre megoldódni látszik. A 38 milliós beruházás tartalmazza a külső buszmegállókban szabványos buszöblök és buszperonok, valamint váróépületek megépítését és a rávezető járdák kialakítását is. Az elnyert támogatáshoz tíz százalék önerőt kell majd biztosítania az önkormányzatnak.

Forrás: Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete, www.tutihir.hu

Cikk megosztása