Szalai Zoltán polgármester és Radányi Ibolya háziorvos megnyitójával adták át az új farádi orvosi rendelőt a helybelieknek. Az 1980-ban épített rendelőre már ráfért a felújítás, hiszen a kisebb javításoktól eltekintve

érdemben nem korszerűsítették. A kívül-belül megújult intézmény felújítására pályázaton csaknem 32 millió forintot nyert a helyi önkormányzat amelyhez három és félmilliós önrészt tett hozzá. „Az épületben lévő szolgálati lakást is a helyi költségvetés több mint hatmillió forintjából újítottuk fel” - tette hozzá Szalai Zoltán.

A kivitelezési munkálatok június közepén fejeződtek be, ezt követően kezdődött meg a beköltözés, amelyről a háziorvos elmondta, sokat köszönhetnek a helybéliek segítségének. Az új rendelőt akadálymentesítették, külön várót kaptak a rendelésre várók és a kontrollra érkezett betegek valamint itt kapott új helyet a védőnői szolgálat is. Utóbbi új műszerekkel is bővült, akárcsak a háziorvosi rendelő. Minden helyiségben bővült az informatikai rendszer is, valamint sorszámkiadó automata könnyíti a betegek fogadását. Új szigetelést, nyílászárókat és kiépített parkolókat is kapott az épület.

Forrás: Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása