Nagyszabású, pályázati forrásból megvalósuló informatikai fejlesztés zárult le a Nyírbogáti Általános Iskolában. Ennek köszönhetően javult a diákok számítástechnikai oktatásának minősége, a tanárok pedig korszerűbb eszközökkel oktathatnak. Hét interaktív

táblát és tizenhat új számítógépet szereztek be. „A beruházással jelentősen javul a hátrányos helyzetű iskola lehetősége, hiszen a diákok előtt kinyílik a világ” – mondta a megyei sajtószolgálatnak Simon Miklós, a település polgármestere.

A nyírbátori kistérség könyvtárai is jelentős informatikai fejlesztésen vannak túl: számítógépes adatbázis és online katalógus segíti a könyvtárosok munkáját és könnyíti meg a látogatók dolgát. Csaknem húszmillió forintból kapott korszerű számítógépes rendszert a nyírbátori, nyírlugosi, nyírbogáti és nyírbélteki könyvtár. Az eredeti elképzelések szerint a társulásban partner húsz település mindegyikének a bibliotékája hasonló fejlesztésen esett volna át, azonban a pályázat időközbeni módosítása miatt csak a fent említett négyben lehetett élni a lehetőséggel.

Pályázatból egyébként nincs hiány, igyekeznek minden forrást megtalálni és felhasználni a különböző fejlesztésekre. Képességfejlesztő csoportok működnek, folyamatosan képzik a tanárokat, de nyertek pénzt arra is, hogy a térség óvodásai és iskolásai kirándulásokon vehessenek részt.

Forrás: Nyírség Fejlődéséért LEADER Egyesület, kolcseytv.hu

Cikk megosztása