A hagyományos helyett interaktív táblák segítik az oktatást szeptembertől a pásztói általános iskolában. A Nógrád megyei település önkormányzata ugyanis csaknem 32 millió forint támogatást nyert TIOP-pályázaton az informatikai infrastruktúra fejlesztésére.

Az iskola két tagintézményében a nyári szünidő alatt kicserélték

az elektromos hálózatot, hogy az új eszközöket már iskolakezdésnél használhassák a tanárok és a diákok. Az interaktív tábla egy információs és kommunikációs eszköz, gyakorlatilag egy számítógéppel összekötött óriásmonitor, ami a katedráról vezérelhető. Nagy előnye, hogy az egyszer feltöltött tartalom is megmaradhat, valamint segítségével az internet és a cd kínálta lehetőségekkel is élni tudnak a használók. A napokban ért véget az eszközbeszerzés és a velük kapcsolatos képzés.

Sisák Imre, Pásztó polgármestere jelentősnek tartja a 30 milliós beruházás megvalósítását a város szempontjából és amint lehetőség kínálkozik hasonló támogatású pályázatra, élni fognak vele.

Átadták a Komárom-Esztergom megyei Pilismaróton a Bozóky Mihály Általános Iskola új informatikai eszközeit is, amelyekre a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) pályázatán több mint hétmillió forintot nyertek. Tizenhét iskolai PC-csomag, négy tantermi csomag, szerver és WIFI-csomag jutott az intézménybe, amelyet ünnepélyesen vettek át és mutattak be az érdeklődőknek.

Januárban fejeződött be az intézmény infrastrukturális fejlesztése, amely kiegészült az informatikai infrastruktúra fejlesztésével. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Forrás: Cserhátalja LEADER Nonprofit Kft., Pásztói Hírlap, Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület, kemma.hu

Cikk megosztása