Új polgármestert választottak az előző hónapban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Göncön. Négyszáznyolc szavazattal Sivák János mellett döntött a település. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert az előző testület április közepén feloszlatta magát.

Sivák János Az Abaúj Leader Egyesület Civil tagozatának vezetője, aki az Észak-Abaúji település civil szervezeteit is összefogja és koordinálja. „Csapatban gondolkodom. Az egyszemélyi vezetés zsákutcába vezet. Meg kell hallgatni az embereket, figyelni kell a véleményükre, ötleteikre – főleg az ötleteikre” – mondta Sivák János.

Az új polgármester egy városi honlap beindítását tervezi, hogy az információáramlást meggyorsítsa. „Gönc nem tudott beilleszkedni a környezetébe, nem tekintette partnernek a környező településeket. Ezen is változtatni kell” – vázolta fel Sivák János.

A település összes adóssága hatszáz millió forint körül van, november ötödikéig adósságrendezési eljárás zajlik. A városi vagyon egy jó részét el kell adni, és válságköltségvetést szavaztak meg ez évre, 27 milliós hiánnyal.

Mint Sivák János elmondta, egyelőre nincsenek nagy tervei. Az intézmények üzemeltetését kell megoldani, de havi hárommilliós hiányból ez nem egyszerű feladat. A fejlesztési lehetőségekről az adósságrendezési eljárás után tudnak határozni.

Sivák János 54 éves, 30 éve él Göncön, 22 évig nevelőintézeti nevelőként dolgozott. Végzettségére nézve pedagógus, tanító, de 13 éve a munkaügyi központot vezeti. Tizenkét éven át a kulturális bizottság külsős tagjaként dolgozott, a SZIA Club Gönc Alapítvány egyik életre hívója.

Forrás: Abaúj LEADER Egyesület

Cikk megosztása