A Pusztavacsi Római Katolikus Plébánia az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengely Falumegújítás és –fejlesztés jogcímében nyert csaknem 33 millió forint támogatást a Szent Ágoston Templom felújítására. A beruházás a templom külső felújítását és a templomot körülölelő sétaút kiépítését foglalta

magában, amellyel a vidéki lakókörnyezet és a közösségi tér állapotának javítását kívánták elérni.

Az átadó ünnepséget Jóri László, Pusztavacs polgármestere nyította meg beszédével. Az önkormányzat és a falu lakosságának nevében köszönetet mondott Beer Miklós püspöknek, aki mindvégig támogatta a felújítást és garanciát biztosított az építkezés önrészének fedezésére. Továbbá megköszönte mindazoknak a lelkiismeretes munkáját, akik hozzájárultak a templom felújításához.

Zsírosné Pallaga Mária, a Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület alelnöke ismertette a pályázat fő irányvonalait, amelyet Tibay László plébános kezdeményezésére nyújtottak be. A felújítás során a templomot újravakolták és színezték, helyreállították a tetőszerkezetet, új fedést húztak rá. Megtörtént a nyílászárók cseréje, az elektromos hálózat korszerűsítése. A hívek alázatos adakozásának és a Váci Egyházmegye támogatásának köszönhetően a templomot belülről is felújították. Az épület körüli sétaút díszburkolatot kapott, valamint elhelyeztek négy reflektort is, amellyel éjszaka világítják meg az immáron teljes pompájában tünkdőklő Szent Ágoston Templomot. A beszédek után Hajdú Jenő apát, kanonok főesperes felszentelte a templomot, majd ünnepi szentmisét celebrált.

Forrás: Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület

Cikk megosztása