Első alkalommal tartottak Gyöngyösmelléken és Szörényben a településről származóknak találkozót. Az egymás melletti két kisközségben párhuzamosan zajlottak az események.
Gyöngyösmelléken református istentisztelettel indult a program, amelyet a település első szabadon választott, 2006-ban elhunyt polgármesterének tiszteletére állított emléktábla-avatás követett. Az ideérkező elszármazottak a múltbéli események fotófelvételeit tekinthették meg egy kiállítás keretében. Ezt követően Hajas Endre helytörténeti előadást tartott az érdeklődőknek, majd Neményi Alajos könyvbemutatója zárta a találkozót.
Szörényben a polgármesteri köszöntő után Hajas Endre helytörténeti előadását hallgathatták meg az egykori és mai szörényiek. A program néptánc-előadással és Sztankovszky Miklós énekes-színész műsorával folytatódott. Végül Sár József entomológus igen ritka fajokból álló rovargyűjteményét tekinthették meg a jelenlévők.
A rendező Dél-nyugat Dráva-sík Kulturális Egyesület 2010 júliusában nyert támogatást a találkozóra az ÚMVP LEADER pályázati kiírásban.

Forrás: Szinergia Egyesület, Dráva-sík Falukrónika

Cikk megosztása