A séta és pihenés mellett a különböző játékok és eszközök segítségével a bátrabbak ügyességüket is próbára tehetik az újonnan kialakított Rákóczi Leader Kultúrparkban Balatonakarattyán. A Balatonkenese Városért Közalapítvány elnöke elmondta, a játszótér és az erdei tornapálya kialakítására összesen

17 millió forintot nyertek, majd hozzátette: az önkormányzat előző és jelenlegi vezetése is sokat segített a közalapítványnak, hogy megvalósítsák sokak vágyát. A park így ideálissá vált a kisgyermekek számára, de más korosztályok is igénybe tudják venni a "szolgáltatásokat".

Tömör lstván, Balatonkenese polgármestere a park átadásán arról beszélt, hogy ez az első olyan létesítmény, amely nem szervezett programokhoz kapcsolódik. A helyszín azért is jó választás, mert alig száz méterre található a csodálatos panorámájú Balatontól. Az átadón részt vett Pálffy István, országgyűlési képviselő, aki úgy fogalmazott, hogy a civilek, az önkormányzat, vállalkozások és a helyi akciócsoport összefogásának köszönhető, hogy létrehozták a kultúrparkot.

Forrás: Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, naplo-online.hu

Cikk megosztása