Bárki örökbefogadhat orgonasípot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, sárospataki vártemplomban, ahol a 18. században épített, két manuálos, 16 regiszteres, ezer sípos szakrális hangszer felújításába kezdett az erre a célra életre hívott közhasznú alapítvány. A Sárospataki Bazilika Orgonájáért

Közhasznú Alapítvány kezdeményezése az előzetes számítások szerint mintegy 45 millió forintba kerül majd a munkálatok végére. Ehhez hirdették meg a támogatói koncertek mellett az orgonasíp-örökbefogadási akciót.

„Egy-egy síp örökbefogadásának különösebb feltétele nincs, még méretbeli különbséget sem tettünk. Az eddigi tapasztalatok alapján magánszemélyek és cégek egyaránt csatlakoztak az akcióhoz. Olyanoktól is érkezett már felajánlás, akikkel nem is beszéltünk, de mégis tudomást szereztek erről a lehetőségről” – mondta a helyi televíziónak Stumpf Gábor, az alapítvány elnöke.

Az alapítvány vállalta, hogy a felújítás után az örökbefogadók nevét méltó módon örökítik meg és helyezik el a bazilikában. A felajánlások folyamatosan érkeznek.

Forrás: Zempléni Tájak Vidékfejlesztési Egyesület, Zemplén Tv

Cikk megosztása