Oroszországba exportálna egy tejtermékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó nádudvari cég. A vállalat vezetői már találkoztak is orosz kereskedelmi szakemberekkel. A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, Tóth Attila szerint, ha létrejön

az együttműködés, az az egész megye gazdaságára pozitív hatással lehet.

Sokféle sajt található a nádudvari cég termékei között, a vállalat tíz éve foglalkozik tejipari termékek gyártásával és forgalmazásával. Termékeiket Romániában és Szlovákiában már értékesítik, most az orosz piacot szeretnék meghódítani. „Fontosnak tartjuk, hogy újra megjelenjen az orosz piacon a jó hírű, hagyományos értékeket őrző, autentikus magyar tejtermék, amely felveszi a versenyt a nyugati termékekkel” – vélekedik Spisák Tamás ügyvezető. Az orosz piacon nagy a kereslet a kiváló minőségű tejtermékekre.

A delegáció tagjai hazatérve segítenek a magyar cég és az orosz kereskedők közötti együttműködés kialakításában, eljuttatják az információkat a nádudvari cégről, illetve annak termékeiről a lehetséges orosz partnerekhez. „Az érdeklődés továbbra is megvan, így jó partneri kapcsolatokat lehet teremteni” – mondta Alekszej Kazacskov, az Oroszországi Föderáció kereskedelmi képviselőjének helyettese.

Az egész megye gazdaságára pozitív hatása lesz, ha a nádudvari cég bejut az orosz piacra – mondta Tóth Attila. Szerinte további együttműködések kialakítása várható, valamint új munkahelyek jöhetnek létre, ha sikerül orosz partnereket találni. „Bízunk benne, hogy Hajdú-Bihar megyéből nagyon sok terméket tudnak majd szállítani. Ez nagyon fontos a munkahelymegtartás és az esetleges munkahelyteremtés szempontjából” – magyarázta az alelnök. Ha lesz igény a nádudvari sajtra Oroszországban, a magyar és az orosz üzletemberek személyesen is találkoznak, akkor már az együttműködés részleteiről tárgyalnak.

Forrás: Hortobágyi LEADER Nonprofit Kft., dehir.hu

Cikk megosztása