Kibővítették és újrarendezték üzemeltetői a dunaremetei vadparkot. A Győr-Moson-Sopron megyei településen már 15 éve működő vadaspark megújítását pályázati támogatásból sikerült fedezni. Nem csupán a horgászni vágyók találnak otthonra a tó körül Dunaremetén, hanem az őket elkísérő családtagok is tartalmasan tölthetik idejüket az állatvilággal ismerkedve – magyarázza a vadfarm létrehozásának ötletét Kanka Tibor tulajdonos.

A vállalkozó elmondta: szerette volna ősi hobbiját, az erdő-, a vadgazdálkodás szeretetét megismertetni azokkal, akikben erre fogadókészség van. Tizenöt éve ebből a célból hozták létre a parkot, ám akkor még meglehetősen kezdetleges formában, szűkebb karámban helyezték el az állatokat.

A közelmúltban úgy határoztak, hogy kibővítik a területet és a régi, már elavult környezetet felszámolva a farm teljesen új formát öltsön. Ehhez pályázati támogatást is szerzett a vállalkozás, így elindulhatott a munka, amely eredményeként a vadfarm területe megnégyszereződött és lakóinak száma is bővült. A mintegy öthektáros létesítményben az állatoknak olyan elhelyezést biztosítanak, amelyet a természet a szabadban élő társaiknak kínál.

A tulajdonos hozzátette: a vadfarm lakói zömében saját nevelésű állatok, mint a létesítmény névadója, Dodó is. A szarvasbikát néhány napos korában, árvíz után, egy kerítésen fennakadva találtak meg.

A látogatók gímszarvassal, muflonnal, vaddisznóval, dámszarvassal, nyulakkal, rackajuhokkal találkozhatnak, a díszmadaraik közt pedig különleges fácánok is megtalálhatók. A játszótéren hinták, állatsimogató, játszóház és díszhal-bemutató várja a gyerekeket.

Forrás: Szigetköz - Mosoni-sík LEADER Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása