Négy háziorvosi rendelőben is fejlesztéseket hajtottak végre a Bács-Kiskun megyei Baján. A beruházásra közel 50 millió forintba került, amelyből 44 milliót támogatásból teremtettek elő. A munkálatok befejezésének alkalmából június végén záró rendezvényt tartottak az érintettek részvételével.

Elsőként Búcsú Lajos alpolgármester méltatta a megvalósult projektet. „Minden fejlesztés fontos, az egészségügy pedig kiemelt szereppel bír. Márpedig ezekből több is zajlott az elmúlt hónapokban Baján, így számos új, szebb és jobb rendelőben fogadhatják a betegeket az orvosok. Egy-egy épület felújítás valóságos új építkezéssel ért fel. Ugyanakkor van még restanciánk. Reményeim szerint a következő hónapokban a többi rendelőre is sor kerül, hiszen ez a bajai polgárok érdeke” – fogalmazott az alpolgármester.

Rádóczi Valéria, a városfejlesztési iroda vezetője elmondta, az elnyert vissza nem térítendő támogatásból a város három rendelője megújult, négyben pedig fejlesztések történtek. A munkálatok januárban kezdődtek és a terveknek megfelelően június végére értek véget.

A beruházásoknak ugyanakkor még nincs vége. Mint azt Búcsú Lajos közölte, a következő épület-felújítást a városi Szent Rókus Kórházon végzik majd el jóval nagyobb, 3,3 milliárd forintos összegből. Emellett a méhnyakrákkal is felveszik a harcot: az önkormányzat saját költségén ingyenesen beadatja a HPV-oltást a 13 éves lányoknak.

Forrás: Felső-Bácska Vidékfejlesztési Nonprofit Kft., baja.hu

Cikk megosztása