Több mint 52 millió forintot nyert a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszafüredi Római Katolikus Egyházközség a templomuk belső felújítására. A munkálatokat júniusban meg is kezdték és várhatóan év végéig tart. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési alap támogatásával, s

a Nemzeti Diverzifikációs Program keretében megvalósuló fejlesztés többek között a belső falfestmények, a mennyezet helyreállítását, felújítását, a fő-és mellékoltár restaurálását, a szentély alapjának megerősítését tartalmazza. A sikeres pályázatnak köszönhetően fűtőtestek telepítésével a padok fűtése is megoldódik.

A belső munkálatok mellett a templomkert is megszépül: zöldterületet alakítanak ki, növényeket ültetnek a templom közvetlen környezetében. A plébánia épületét is érinti a beruházás, itt külső felújítás, festés várható.

A kivitelezés ideje alatt a templomot nem lehet látogatni. A szentmiséket és más liturgikus alkalmakat a plébánia nagytermében, esetenként a tiszaörvényi, vagy a tiszaörsi templomban tartják meg a korszerűsítés befejezéséig. A tervek szerint a karácsonyi szentmisére már a megújult katolikus templomba várják a lakosokat.

Forrás: Tisza-tó Térsége Leader Egyesület, Tiszafüred városi közéleti lap

Cikk megosztása