Véget ért az abai művelődési ház Egész életen át tanulunk című programja, amely a hátrányos helyzetű lakosság felzárkóztatását célozta meg. A két éven át tartó, június végén lezárult projekt megvalósításáról Bor Péter szakmai felelős

adott tájékoztatást. A vállalt feladatok elvégzésére harmincmillió forintot nyert el a Fejér megyei Aba önkormányzata. A pályázatban a kistérségben lakó álláskeresők, a szakképzettséggel nem rendelkezők vehettek részt, vagy azok, akik meglévő szakképesítésükkel legalább hat hónapja nem tudtak elhelyezkedni.

Korszerű módszerek alkalmazásával a jelentkezők körében elérték, hogy a nem piacképes szakmával rendelkezők nyitottá váljanak a felnőttkori tanulási igények befogadására. A képzés a tanulástámogató kompetenciák és az álláskeresési módszerek fejlesztésére is kiterjedt.

A projektben való részvétel előfeltétele egy 120 órás készségfejlesztő, szocializációs tréning teljesítése volt. Építő- és anyagmozgatógép kezelője modulból a targoncavezető képzést hirdették meg. A képzésen huszonketten vettek részt, közülük húszan sikeres vizsgát tettek. Mezőgazdasági gépkezelő modulból a mezőgazdasági erő- és munkagépkezelői képzést indították el nyolc fő jelentkezésével. A tanfolyam T kategóriás járművezetési oktatással indult, majd elméleti és gyakorlati képzéssel zárult, amelyet a seregélyesi Eötvös József Szakképző Iskola vállalt. A projektben abai, sárkeresztúri, sárosdi, sárszentágotai, soponyai és seregélyesi munkanélküliek szerezhettek új szakképzettséget. A rendezvény végén a résztvevők bizonyítványaikat Kossa Lajostól, Aba polgármesterétől és a Regionális Képző Központ képviselőitől, Gruming Ferenctől és Pájer Lászlótól vehették át.

Forrás: Sárvíz Helyi Közösség, Fejér Megyei Hírlap

Cikk megosztása