Magyarország egyik legnépszerűbb nyitóoldala pályázatot írt ki azon civil szervezetek számára, akik a változás jegyében fejlődni, megújulni szeretnének, tartalmasabbá, szebbé tennék környezetüket és mások életét. Az internetes honlap egy-egy millió forinttal támogatja a megújulást az oktatásban, a közösségi életben és a környezetvédelem területén.

A Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület egyik fő célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az akcióterületén élő embereket, csökkentse az elidegenedést, támogassa az együttműködést mind települési, mind településközi szinten. Ennek megvalósítása érdekében az egyesület munkaszervezete két programot állított össze a pályázatra, amelyet mindenképpen megvalósítanak. Az egyik az oktatás megújítását, a másik pedig a közösségi élet megújítását célozza meg.

A tervek között szerepel egy új szemléletű oktatás megteremtése annak érdekében, hogy a fiatalok megismerjék a régi vidéki élet hagyományait – kosárfonás, vályogtégla-készítés, lekvárfőzés – és a különböző generációkat közelebb hozzák egymáshoz. Másik kiemelt cél az egyesület számára, hogy a térség különböző településein élő fiatalok megismerjék egymást, egymás környezetét és a kiépített kapcsolatok megerősödésével csökkentsék a migrációt, növeljék a térséghez való kötődést.

Az egyesület programjaira az alábbi két linket lehet szavazni:
Oktatás kategória http://megujulas.startlap.hu/?p=12552
Közösség kategória http://megujulas.startlap.hu/?p=12572

Forrás: Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület

Cikk megosztása