Várpalota és a szomszédjában fekvő Pétfürdő ad otthont a III. Nemzetközi Kertbarát Találkozó és Kiállításnak. A szeptember 2-án kezdődő háromnapos programsorozatban előadások, konzultációk és gyárlátogatások, valamint nemzetközi kiállítás és termékbemutató szerepel, ahol vásárolni is lehet.

A fő téma a kistermelők európai uniós együttműködésben rejlő lehetőségek lesznek, különös tekintettel a biotermesztésre és a fenntartható fejlődésre a mezőgazdaságban. A rendezvény egyik fő célja az, hogy a kertbarátok kicseréljék tapasztalataikat az uniós kistermelői lehetőségekről, és megtudják, hogyan segíti az Európai Unió és egyes tagállamai a kis- és őstermelők piacra jutását.

A találkozón résztvevő 35 magyar kertbarát szervezet betekintést nyerhet húsz külföldi társának tevékenységébe is, és szorosabbá fűzhetik kapcsolataikat. A határon túli vendégek tíz, túlnyomórészt szomszédos országból érkeznek, de akad köztük olasz és svájci szervezet is.

A rendezők tervei szerint a rendezvényen előadást tart többek között Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár, valamint Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára is. A szakmai programok között népdal- és néptánckörök előadása, fúvószenekar fellépése, valamint a Thury-vár bejárása nyújt kikapcsolódást.

Cikk megosztása