A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) legfőbb célja az oktatási infrastruktúra fejlesztése. Ezen belül kiemelt feladat az iskolai oktatás informatikai fejlesztése, egyfajta „Intelligens iskola” létrehozása, amely megteremti a kompetenciaalapú oktatás technikai feltételeit és hozzájárul a területi különbségek kiegyenlítéséhez.

TIOP-pályázaton nyert 26 millió forintos támogatásból számos új számítástechnikai eszközt vásárolhatott a solti Vécsey Károly Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény is. A szeptemberi tanévkezdésre a diákokat 54 új számítógép és 16 tantermi csomag várja, amely interaktív táblákat, notebookokat, valamint projektorokat tartalmaz. Az informatikai eszközökből a Kossuth Lajos utcai épületbe tíz tantermi csomag és 36 számítógép jutott, míg a maradék a kissolti, egykori Rákóczi Ferenc Iskolába került. Az eszközigényt a helyi szükségleteknek megfelelően az iskola vezetősége és informatikatanára állította össze.

A Veszprém megyei Lesencetomaj is sikeresen indult a TIOP pályázatán. Csaknem hatmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Lesence Völgye Általános Iskola informatikai infrastruktúrájának teljes körű korszerűsítése. A pénzből kilenc számítógépet monitorokkal, négy digitális táblát tantermi használatra, valamint ezek összehangolható és ellenőrizhető működéséhez szükséges eszközöket vásároltak.

Forrás: Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig Egyesület, Dunamellék Leader Egyesület, lesencetomaj.hu

Cikk megosztása