Lezárult a továbbképzési projekt egy kiskunfélegyházi baromfi-feldolgozó üzemben. A februártól július 18-áig tartó, uniós társfinanszírozásból megvalósult program során hatvan dolgozó tehetett szert új, sokszínű ismeretekre. Többségük szakmai előképzettség nélküli betanított munkás, így számukra különösen nagy előrelépést jelentett a képzés.
A dolgozók az elméleti oktatás részeként tanórákon, szakképzett oktatók segítségével sajátíthatták el a szakmai ismereteket, valamint gyakorlati képzésben is részesültek. A tanult anatómiai, technológiai, higiéniai ismeretek révén a dolgozók valamennyi munkafolyamatot megtanulták, így sokoldalúvá, a kopasztástól a daraboláson és a csomagoláson át a késztermék kezeléséig minden feladat elvégzésére alkalmassá váltak.
A szakmai képzést ugyanakkor egyéb ismeretek is kiegészítették. A résztvevők a munkahelyi kommunikációról, konfliktuskezelésről és problémamegoldásról is hallgattak előadásokat, végeztek kapcsolódó szituációs gyakorlatokat. Nagy népszerűségnek örvendtek a számítógépes alapismeretek, hiszen ezeket a civil életben is kamatoztathatják. A tárgyak közül a környezetvédelem sem maradt ki, az elméleti és gyakorlati oktatás pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a feldolgozóüzem területén elindulhatott a szelektív hulladékgyűjtés. Ehhez kapcsolódóan nyílt napot is tartottak, a cég pedig saját környezetvédelmi, valamint esélyegyenlőségi politikáját is erősíthette.

Forrás: Kiskunok Vidékéért Egyesület, Félegyházi Közlöny

Cikk megosztása