„A BAKONYÉRT” Egyesület tagja és pályázója, a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor projektátadásán a szervezetet Bajkai János Ferenc elnök és Hutvágnerné Kasper Judit munkaszervezet vezető képviselte.

Az ünnepi program a Szent Günter Vendégház megáldásával kezdődött, amelyet Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát a bakonybéli szerzetes atyák segítségével végzett el. Ezt követően a vendégház közösségi termében néhány köszöntő és előadás is elhangzott. Elsőként Halmos Ábel perjel köszönte meg a projektben részt vevők segítéségét és ismertette a beruházás célját, majd Baky György polgármester köszöntötte a megjelent vendégeket és beszélt a Monostor és az Önkormányzat közös fejlesztési elképzeléseiről. Az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal részéről Umenhoffer Ferencné osztályvezető ismertette az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program jelenleg elérhető pályázatait, majd Bajkai János Ferenc „A BAKONYÉRT” Egyesület képviseletében beszélt a szervezet feladatairól, eredményeiről és terveiről. Várszegi Asztrik főapát a bencés vendégfogadásról tartott előadást a megjelenteknek.

A program zárásaként Vásárhelyi Anzelm atya kalauzolta végig a vendégeket az elkészült vendégházban, majd fogadást tartottak a barokk ebédlőben.

Forrás : „A BAKONYÉRT” Egyesület

Cikk megosztása