Nemrég felavatták és átadták a Vas megyei Kemenespálfán a Szent Pál Szociális Központot. A római katolikus templomban a szentmisét Veres András megyés püspök és Konkoly István nyugalmazott szombathelyi püspök mutatta be, a résztvevők innen érkeztek a központ felavatására. Bodorkós Imre Jánosháza-Kemenespálfa plébánosa bevezetőként ismertette a ház történetét.

Elmondta, 1948-ig egyházi iskola működött benne, majd az intézmény állami irányítás alá vonták. A rendszerváltást követően az épület visszakerült egyházi tulajdonba és 15 éve üresen állt. 2010-ben a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Kríziskamra projektjén keresztül idén sikerült hasznosítani az épületet.

Sok ember is új életet kapott a felújítás által, mondta ünnepi avatóbeszédében V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, majd hozzátette: Magyarországon 700 ezer megváltozott munkaképességű ember él, ez a gazdaság számára nagy lehetőség. Körükben most 12-15 százalékos a foglalkoztatottság, míg a fejlett nyugati világban 40 százalékuk dolgozik. Az államtitkár szólt arról is, hogy a karitász által kezdeményezett foglalkoztató létrehozása a vidék megújulásához, az ország építéséhez egyaránt hozzájárul.

Forrás: Sághegy Leader Egyesület, vasnepe.hu

Cikk megosztása