Ötödik alkalommal rendezték meg a Körösök Völgye Folklórfesztivált a Békés megyei Tarhoson. Az eseményen csaknem háromszáz amatőr művész lépett fel, akik különböző településekről érkeztek. Mint azt Hornok Sándor polgármester elmondta, többek között Sarkad, Gyula, Békés, Mezőberény, Püspökladány és Csökmő is képviseltette magát, sőt, a határon túlról, Lengyelországból és Csehországból is érkeztek résztvevők. Az énekesek, néptáncosok és zenészek fellépései a Békés-Tarhosi Zenei Napokhoz is kapcsolódtak.
A polgármester elmondta, hogy a rendezvénynek két célja van: egyrészt szeretnék megismertetni a Körösök völgye színes népi kultúráját és hagyományait, másrészt lehetőséget kívánnak teremteni arra, hogy a művészek találkozhassanak egymással és kapcsolatokat építhessenek ki.
A megnyitón részt vett Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője is, aki nyitóbeszédében a népi eredetű művészetet méltatta, a fesztivál tiszteletére pedig Hornok Sándorral és Nagy György Miklóssal, a Tarhos Fejlődéséért Egyesület elnökével együtt emlékfát is ültetett.

Forrás: Körösök Völgye Akciócsoport, Békés Megyei Hírlap

Cikk megosztása