A városháza 210 millió forintos projektjéhez százmillió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a badacsonytomaji önkormányzat. A beruházásban nemcsak a városháza kapott új helyet: megszépült a tér, és kialakítottak egy rendőrőrsöt.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára nyitóbeszédben szólt a rendről, mint az egyik legfontosabb közösségi értékről. „Megerősítettük a rendőrséget, gyorsítottuk a büntető eljárások idejét, és igyekeztünk az önkormányzatokkal szoros együttműködést kialakítani a hatékonyság növelése érdekében. Mindez most Badacsonytomajon kézzelfogható, hiszen az új őrs átadásával a térségben gyorsabb lesz a reagálás és növekszik a rendőrök közterületi jelenléte” – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette, hogy az ország egyik legszebb megyéjében, annak is a turisztikailag egyik legfrekventáltabb térségében kiemelten fontos a rend, és a biztonság szavatolása.

Lasztovicza Jenő, a Veszprém megyei közgyűlés elnöke gratulált a korszerű, huszonegyedik századi létesítményhez, és jó munkát kívánt a mostantól itt dolgozó rendőri állomány számára. Krisztin N. László, Badacsonytomaj polgármestere a beruházás előzményeit, a sikeres pályázatot említette, amely végül lehetővé tette a fejlesztést. A polgármester a beszéd után ünnepélyesen átadta a kulcsokat Töreki Sándor rendőrezredesnek. A megyei rendőr-főkapitányság vezetője köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette az épület kialakítását, berendezését, majd a nemzeti színű szalag átvágásával a hónap elején hivatalosan is megkezdte működését a badacsonytomaji rendőrőrs.

Forrás: Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig Egyesület, naplo-online.hu

Cikk megosztása