Nemrégiben jelent meg a Magyar Idegenforgalmi és Területfejlesztési Egyesület kiadásában a Helyi Termék Magazin első száma. A hiánypótló kiadvány segít eligazodni a helyi termékek világában, egyfajta iránytű, amely az egészséges életmódot, a tudatos vásárlást, az élelmiszerbiztonság szabályainak betartását, és a "Helyben helyit" elvét, azaz a lakókörnyezetünk közvetlen környezetében megtermelt egészséges élelmiszerek fogyasztását népszerűsíti.

Az életmód magazin első számában bepillanthatunk a túristvándi "önellátó falu" programjába, olvashatunk a Zsámbéki-medence "stelázsi" programjáról, bemutatkozik Tálas László tiszazugi borász és családi kézműves borászata, megismerkedhetünk a Bükk-alja rejtélyes kaptárköveivel, valamint a Békési Biokultúra Egyesület tevékenységével is. Ha a lapot olvasgatva kedvünk támad főzőcskézni, kipróbálhatjuk a kecskesajtos tojáslepény, vagy a tök pejsli receptjét, olvashatunk a sóskáról, a retekről és a gyümölcsaszalásról.

A lap szerkesztősége igyekszik a szórakoztató olvasmányok mellett sok hasznos információt is megosztani az olvasókkal. Például megtudhatjuk, valójában mi számít helyi terméknek, hol és milyen fesztivált rendeznek augusztusig, felsorolják a táplálkozáshoz, vásárláshoz, az élelmiszerbiztonsághoz kapcsolódó weboldalak címeit, a nagyobb budapesti és vidéki piacok elérhetőségeit.

A magazinról bővebben www.helyitermekmagazin.hu weboldalon olvashatnak.

Forrás: Felső-Homokhátság Vidékfejlesztési Egyesület

Cikk megosztása