Csaknem kétmillió forintot nyert a Felsőtoldi Cserhát Társadalmi Sportegyesület sport- és szabadidőt tevékenységek tárgyi feltétel-rendszerének fejlesztése jogcímen. A Nógrád megyei szervezet az elnyert összeget a helyi sportpálya gépparkjának fejlesztésére fordította.

A fűszőnyeg karbantartására fűnyíró traktort, motoros– és erős fűkaszát, valamint motoros fűnyírót vettek. A létesítmény környezetének rendbe tételéhez kombi bozótnyírót, söprőhengert és ágnyírót vásároltak, de egy utánfutó is része a készletnek. A zöld hulladék elhelyezésére, esetleges hasznosítása érdekében komposztáló-aprító berendezés szintén rendelkezésre áll a támogatásnak köszönhetően.

A sportegyesület a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságban vesz részt, az elnyert támogatással a tevékenység a fiatalabb korosztály sportolását, az idősebb korosztály részére pedig a mérkőzéseken való részvétel kulturáltabb körülményeit teszi lehetővé. A sporttelep ad otthont a helyi rendezvényeknek – mint a falunap – is. A sportlétesítmény környezetét eddig is gondozták, az eszközök azonban elöregedtek, elhasználódtak, ezért különösen időszerű volt a sportpálya kis gépparkjának megújítása.

Forrás: Cserhátalja LEADER Nonprofit Kft.

Cikk megosztása