Idén első alkalommal rendezték meg Dusnokon a Kacsafesztivált. Az eseményt a már hagyományos Rác Pünkösd idején tartották és kacsából készült különlegességeket szolgáltak fel. Németh József kalocsai szakács, a Magyar Gasztronómiai Szövetség Vendéglős és Hagyományőrző Bizottságának elnöke mézes kacsacombot, rozéra sült mellfilét és kacsamájat készített az alkalomra, amelyet csilis-narancs csatnival, meggyzselével és almával bolondított lilakáposztával tálaltak.

Az eseményt az idei évre teljes rehabilitáción átesett Barai Szabadidőparkban tartották. Az Európai Uniótól nyert 19,5 millió forintból a parkban és az óvodában is építettek egy kisebb játszóteret. Palotai Péter polgármester szerint külön öröm, hogy ötszáz négyzetméter térburkolatot, valamint ugyanekkora felületű utat is tudtak építeni, ugyanis a mély fekvésű területen korábban sok problémát okoztak az esőzések.

Forrás: Dunnamellék LEADER Egyesület

Cikk megosztása