Pályázati forrásokból végeztek informatikai fejlesztést több Fejér megyei intézményben. Sárbogárdon az önkormányzat csaknem 34 millió forintot nyert informatikai infrastruktúra-fejlesztésre. „Harminckét iskolai PC-vel tíz tantermi csomaggal és egy WIFI-csomaggal gyarapodtunk” – mondta Nagyné Rehák Julianna, a Mészöly Géza Általános Iskola igazgatója. Hozzátette: a Szent István tagiskola négy tantermi, egy szavazó és egy WIFI-csomaghoz jutott.

A város másik alapfokú oktatási intézménye, a Sárszentmiklósi Általános Iskola öt iskolai PC-vel, hat tantermi csomaggal, egy alkalmazási szerverrel, egy WIFI-csomaggal és egy SNI-csomaggal (a sajátos nevelési igényű tanulók részére használatos laptop, diktafon és vezeték nélküli fejhallgató) növelhette informatikai eszközparkját. Horváth Ferencné igazgató és Kovács Zoltánné igazgatóhelyettes arról is beszámolt, hogy nagylóki tagiskolájukba két tantermi, egy szavazó és egy wifi-csomag került.

„Az évekig elhúzódó pályázat megvalósítása bizonyítja a kormányzat elkötelezettségét a közoktatás fejlesztésére, megújítására” – hangsúlyozta Varga Gábor, a pályázatban kedvezményezett Cece nagyközség polgármestere, egyéni országgyűlési képviselő. Király László igazgató, projektmenedzser elmondta, hogy a cecei Illyés Gyula iskola és alapi Arany János tagiskolája több mint 21 millió forintot nyert, amelyből harmincöt asztali számítógépet és monitort, tizenkét interaktív táblát, hordozható számítógépet és projektort, valamint egy-egy szerver számítógépet, szavazó és WIFI-csomagot vásároltak. A fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy a településeken a 21. századi színvonalú általános iskola működjön, mind pedagógiai, mind pedig infrastrukturális tekintetben.

Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája – hiszik és vallják Kislángon Szent-Györgyi Alberttel együtt. A Digisuli pályázat az általános iskola két lelkes pedagógusa, Polczer Bernadett és Hegyiné László Éva közreműködésével készült el.

„Az informatikai fejlesztésre több mint tizenegymillió forintot nyertünk. Nyertes pályázatunk tizennégy iskolai számítógépet és monitort, hét tantermi csomagot, valamint egy-egy alkalmazási szervert és WIFI-csomagot tartalmaz” – részletezte Szabóné Gremsperger Márta, a Tamási Áron Általános Művelődési Központ igazgatója. Rumpler Tibor polgármester elmondta: vezetőként arra törekszenek, hogy a kislángi gyerekek számára is adottak legyenek a legkorszerűbb eszközök és a legjobb feltételek a tanuláshoz. A nyári szünet előtt az interaktív táblák használatával megtartott bemutató órák sikeresnek bizonyultak, egyaránt kedvelték azokat a diákok, a tanárok, a szülők és az érdeklődők is.

A jövőre, a továbblépésre szövetkeztek Mátyásdombon is: digitális fejlesztésre az esélyegyenlőség jegyében. Tilhof István polgármester és Márkus Andrea iskolaigazgató elmondta, az informatikai infrastruktúra fejlesztésére csaknem öt és félmillió forintot nyertek pályázaton. A Lonkai Ármin Általános Iskola IKT-eszközparkja (információs és kommunikációs technológia) nyolc asztali számítógéppel és monitorral, három tantermi csomaggal, egy-egy alkalmazási szerverrel és szerver szoftverrel, valamint egy WIFI-csomaggal bővült. A kistelepülés felújított iskolájában a gyerekek már késő tavasztól használhatták az új, digitális eszközöket. Az intézményben naprakész, korszerű oktatást nyújtanak a tanulók számára, és nagy hangsúlyt fektetnek a pedagógusok továbbképzésére és önképzésére is.

Forrás: MEZŐFÖLD Helyi Közösség Egyesület, fmh.hu

Cikk megosztása