Uniós pénzből újították fel Eszteregnye sportöltözőjét. A projekt megvalósításához közel hat és félmillió forintnyi európai uniós forrást nyert a település önkormányzata. A 25 százalékos általános forgalmi adót a község biztosította. Kele Lajos polgármester elmondta: a focipálya mellett lévő sportöltöző a hatvanas években épült. Igaz, egy évtizeddel később felújították, ám sem az építéskor, sem a tatarozáskor nem készültek hozzá szociális helyiségek. Ezért most modernizálták az épületet, és negyven négyzetméterrel bővítették is. Fürdőt és egy otthonos tárgyalótermet is kialakítottak, valamint akadálymentesítették az épületet, így megkönnyítették a mozgássérültek közlekedését.

Több mint 36 millió forintból akadálymentesítették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvári polgármesteri hivatalának épületét is. Az önkormányzat uniós pályázaton nyert támogatást a beruházásra. A fejlesztés részeként mozgáskorlátozott parkolót és mosdókat alakítottak ki, külső és belső rámpákat, emelőpadot és liftet építettek. Bejárati portált és ügyfélforgalmi pultot létesítettek, valamint információs táblákat is kihelyeztek az épületben. Így már fogyatékos személyek is elérhetik a hivatalban nyújtott közszolgáltatásokat.

A város honlapját is akadálymentesítették, ennek köszönhetően az erősen gyengén látók is hozzájuthatnak az oldalon közölt információkhoz.

Forrás: Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület, Tiszatér Leader Egyesület, zalaihirlap.hu, tiszavasvari.hu

Cikk megosztása