Több mint tizenhárommillió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Dr. Fejérpataky László Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázaton. A pénzből harminc iskolai PC csomagot, egy alkalmazásszervert oktatással egybekötve, hat tantermi csomagot, egy SNI csomagot és egy WIFI csomagot vásároltak. A fejlesztés nélkülözhetetlen feltétele a kompetenciaalapú oktatás elterjesztésének, amely egy új fejezete lesz az iskola életének.

A Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület területén az elmúlt időszakban több települést fejlesztettek az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyben és más pályázatokon elnyert forrásokból. Rácalmáson, Kulcson és Iváncsán új játszótereket vehettek birtokukba a gyerekek. Iváncsán megújult a kistérségi tanuszoda előtti főtér, Kulcson pedig felújították a Hajóállomás épületét is.

Idáig a falusi turizmushoz kapcsolódó szolgáltatások hiánycikknek számítottak a Fejér megyei Iváncsán. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímben benyújtott pályázaton több mint 23 millió forint támogatást nyert Király Gusztáv, helyi vállalkozó. Egy korábban vendéglátó-ipari egységként működő épület korszerűsítésével alakított ki ötszobás, tizenkét férőhelyes vendégházat. A szálláshelyhez étterem is tartozik zárt parkolóval, hangulatos belső udvarral, kerthelyiséggel. A fejlesztéssel nem csak a helyi turisztikai kínálat bővült, a vendégház üzemeltetésével ugyanis négy ember számára teremtettek munkalehetőséget. Falusi szálláshely szolgáltatás mellett komplex térségi turisztikai programcsomagokkal várják az idelátogató turistákat, vendégeket. A vendégház egy helyi ételkülönlegességről kapta nevét: Pompos Üdülőház és Étterem.

Forrás: Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület

Cikk megosztása