Az önkéntes jellegű társadalmi szerepvállalás nagyszerű példáját mutatták június közepén az egyik hazai bank dolgozói Halimbán, ahol Tóbel János polgármester és Stumpf Anett, a programot szervező cég csapata várta őket. A gyógynövény-tankertben a polgármesteri köszöntő és rövid település bemutató után, Rieger Zsolt munkavédelmi szakértő jóvoltából szakszerű baleset és munkavédelmi oktatásban is részesültek.

Ezután a hatvan önkéntest két csoportra osztották, majd a helyszíneken a munkavezetők irányításával elkezdődött a munka. Az egyik csapat a falu határában lévő Malomvölgyi pihenőparkban dolgozott. Az erdei játékkuckó elkészítése mellett, a szalonnasütőhöz új padokat helyeztek el, mászókát újítottak fel, esőbeállót festettek és gyomlálási munkákkal tették még szebbé a térség egyik legkedveltebb kirándulóhelyét.

A másik csapat a felújítás alatt álló művelődési ház udvarán tevékenykedett. A játszótéri eszközök állagmegóvási munkálatainak elvégzése mellett farönk oszlopok betonozási munkálataival készítették elő a tér alapjait.

A munkálatok után az emlékház udvarán a helyiek a falukemencében sütött langallóval kínálták a megfáradt önkénteseket. Tóbel János polgármester a programmal összefüggésben elmondta: „Az önkormányzat a vállalati önkéntességi szolgáltatás közvetítésével is foglalkozó Önkéntes Központ Alapítványhoz nyújtotta be a gyermekekkel kapcsolatos helyi fejlesztések megvalósítását célzó projekttervét. Ez alapján esett Halimbára a budapesti bank választása, majd a lázas előkészítő munka következett: egyeztetések, logisztika és szervezés. Nem volt könnyű közel hatvan embert úgy megszervezni és foglalkoztatni, hogy a nemes cél érdekében végzett munka az ő szándékaikat is szolgálja. De úgy hiszem sikerült, hiszen a csapat, amely a csapatszellem további erősítését megcélozva jött el hozzánk, a társadalmi felelősségvállalásnak e formáján keresztül tovább erősödött.”
A banki önkéntesek mintegy 750 ezer forint értékben végeztek munkát a falu számára. Ez az összeg tartalmazza a munkálatokhoz szükséges eszközök finanszírozását, az építőanyagok és a földmunkák költségeit is. A település nagyon hálás a segítségért, a polgármester pedig bízik benne, hogy történetük másoknak is jó példával szolgál a jövőben.

Forrás: Éltető Balaton-felvidékért Egyesület, naplo-online.hu

Cikk megosztása