Önkéntesek Hetének megrendezését kezdeményezte az Önkéntes Központ Alapítvány az Önkéntesség Európai Éve Alkalmából.

A szervezet pályázatán a Bólyi Ifjúsági Egyesület is támogatást nyert egy rossz állapotú játszótér felújítására. A programban az egyesület partnere a Mountenuovo Nándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium volt, az asztalos munkákat a tanulók végezték. Bóly Város Önkormányzata a hulladék elszállítása mellett anyagilag is hozzájárult a munkálatokhoz.

Június 11-én tartották az önkéntesek napját Bólyon. Kora reggeltől késő délutánig 37 önkéntes dolgozott azért, hogy egy harmadik játszótér is használhatóvá váljon a városban. A játszótéren homokkal vették körül a meglévő játékokat, hogy biztonságosabb legyen a használatuk. Felújították a babaház zsindelyezését és a padokat, eltakarították a szemetet és hulladéktárolókat helyeztek ki. A régi, veszélyes játszótéri elemeket eltávolították, a használhatóakat pedig újrafestették az önkéntesek. A park rendbetétele mellett természetesen új játékokkal is bővült a tér: két hinta, mászókötél, gyűrűs játék, valamint egy rugós dínó és -motor várja őket mostantól.

A város lakói és a szervezők abban bíznak, hogy a kezdeményezés hatására lesz igény a továbbiakban a projekt folytatására – szeretnének leromlott állapotú közösségi tereket felújítani az önkéntesek segítségével.

Forrás: Zengő-Duna Egyesület

Cikk megosztása