Mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakemberek látogattak a hónap közepén az Alföldre, ugyanis a Délinapfény LEADER Akciócsoportot kérte fel a vidékfejlesztési tárca az EU-orosz delegáció fogadására.

Az eseményen részt vett a DG AGRI főigazgató helyettese, Jerzy Plewa és az Orosz Mezőgazdasági miniszterhelyettes, Alexander Leonidovich Chernogorov is. A küldöttséget magyar részről a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője, Batthyány-Schmidt Margit és Benkő Péter osztályvezető kísérte.

A látogatás a röszkei Paprika-Parkban kezdődött, ahol a résztvevők Molnár Anita cégvezető előadása után egy kisfilmet néztek meg a röszkei és szegedi paprika-feldolgozás jelenéről, múltjáról. A paprikaföld megtekintése után Dobó Katalin, a Délinapfény LEADER Akciócsoport munkaszervezet vezetője mutatta be szervezetüket, az eddigi munkát és a pályázati eredményeket. Majd a csoport a Nemeskert Kft. baksi paradicsom-üvegház telepére látogatott, ahol Nemes Nagy János cégtulajdonos és családja valódi vidéki vendéglátással várta a delegációt. A külföldi agrárszakemberek bepillantást nyerhettek az üvegházak működésébe és láthatták a termálkútból nyert meleg víz által működtetett rendszert is.

Forrás: Délinapfény LEADER Akciócsoport

Cikk megosztása