Átadták május végén a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmártonban az általános iskola új épületét. Az ünnepségen részt vett Lengyel Györgyi kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kormányhivatal vezetője, Búsi Lajos vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Fejér Andor országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés előző elnöke és Sági István, a választókerület országgyűlési képviselője. Orbán Viktor miniszterelnök, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Szabó Róza, a megyei kormányhivatal oktatási főosztályvezetője az átadóra küldött levélben jókívánságait és elismerését fejezte ki. A diákok zenés műsorral és versmondással készültek az ünnepélyre.

Elkezdődött a Zala megyei Csesztreg általános iskolájának felújítása is. A Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program közel kétszázmillió forinttal támogatja a 220 milliós összköltségvetésű beruházást. A Kerkai Jenő Általános Iskola és Óvoda rekonstrukciója jövő májusra készül el, ám a fejlesztés első szakaszát a zavartalan tanévkezdés miatt nyáron kell elvégezni. A beruházás célja a mikrotérségi feladatokat ellátó intézmény komplex fejlesztése, a meglévő épület energiahatékonyságának javítása, teljes körű akadálymentesítése, valamint modern tanulási környezet kialakítása. A fejlesztés részeként a csesztregi iskolát és óvodát a költséghatékonyság érdekében egy intézménybe integrálják.

Forrás: Tiszazugi-Leader Vidékfejlesztési Programiroda Nonprofit Kft., Őrség Határok Nélkül Egyesület, Kunszentmártoni Hír-Lap, zalaihirlap.hu

Cikk megosztása