A rekkenő hőségben, a késő délutáni órákban is lankadatlanul dolgoztak a munkások a böhönyei egészségügyi központnál. Mire felépül, udvarán a mini játszótérrel, a virágoskertekkel, addigra több mint 250 millió forintot simogatnak bele a falakba.

A böhönyeiek is kíváncsi figyelemmel kísérték az építkezést, akárcsak korábban az iskolánál: fényképeken, videókon örökítették meg a látványos átalakulást. Szíjártó Henrik polgármester részletezte: a böhönyei „integrált mikrotérségi alapfokú egészségügyi és szociális mikroközpont” épületkomplexumába kerül a háziorvosi és a fogorvosi rendelő, a védőnői, a családvédelmi és gyermekjóléti szolgálat, valamint a szociális gondoskodás is. Korábban a település központjában az iskola és az óvoda újult meg, hamarosan kezdődik a kultúrház átalakítása és a mentőállomás építése is.
Országszerte új mentőállomások épülhetnek uniós forrásból és a települési önkormányzatok ingatlan-felajánlásaiból, köztük Böhönyén is, ahol a térítésmentesen biztosított, két összevont telket az Országos Mentőszolgálat műszaki szakértője is megfelelőnek találta. Az épület a tervek szerint napkollektorokkal felszerelt lesz.

LEADER pályázaton nyert tízmillió forintos támogatást Böhönye köztéri játszótérre. Kilenc, az uniós előírásoknak megfelelő játékot állítanak fel, rendezik a területet is: például parkoló, szalonnasütő épül, és padokat is kitesznek. A szomszédban lévő strandröplabda pálya is kap egy négyméteres kerítést.

Szintén LEADER forrás fedezi az „ökofesztivál” nevű rendezvénysorozatot, amelyet a Böhönyei Fiatalokért Kulturális Egyesület rendez meg. A program a környezettudatos magatartásra ösztönöz játékokkal, előadásokkal, de alkotáspályázat és közös szemétszedés, faültetés is a részét képezi.

Cikk megosztása